Στο κλασσικό κείμενο Yoga Sutras του Patañjali αναφέρεται ο κώδικας δεοντολογικής συμπεριφοράς για τον ασκούμενο της γιόγκα που περιλαμβάνει τα 5 Yamas που αφορούν την εκπαίδευση στη σκέψη, το λόγο και την πράξη σε σχέση με τον εξωτερικό κόσμο, ιδιαίτερα με τους άλλους ανθρώπους και τα 5 Niyamas που αφορούν τη σχέση με τον εαυτό μας. Είναι τα απαραίτητα θεμέλια για την πρόοδο μέσω της γιόγκα.

Η Ahimsa (μη-βία) αναφέρεται πρώτη, προηγείται της Asana, υπονοώντας ότι η επιτυχία στη Yoga μπορεί να γίνει μόνο μέσω της άσκησης της μη-βίας στις σκέψεις, στο λόγο και στις πράξεις .

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία του Ρόζενμπεργκ αποτελεί μια νέα γλώσσα και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε αρμονικές σχέσεις και να απελευθερωθούμε συναισθηματικά.

Είναι μια πρακτική μέθοδος άσκησης της Ahimsa. Μας δείχνει πως να επικοινωνούμε ουσιαστικά με τους γύρω μας, ενώ παράλληλα μας υποστηρίζει να εμβαθύνουμε στη σχέση μας με τον εαυτό μας και να αναπτύξουμε το προσωπικό μας δυναμικό.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ομάδες 5 – 8 ατόμων. Στόχος να μάθουμε τις έννοιες και τις ιδέες της μεθόδου και να τη χρησιμοποιούμε με ευχέρεια.

Οι συναντήσεις θα γίνονται Σάββατο 17:00 – 20:00 μία φορά το μήνα, στο 
IDYOGA – Πάροδος Λ. Βουλιαγμένης 120, 1ος όροφος, Ελληνικό τις παρακάτω ημερομηνίες:

16 Φεβρουαρίου
16 Μαρτίου
20 Απριλίου
25 Μαΐου
22 Ιουνίου
20 Ιουλίου 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος: 120€ έως τις 31/1,
                170€ μετά τις 31/1

×
×

Cart